微信刷题,考证必备
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

   I’m usually fairly skeptical about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain of themselves than they were 50 years ago. While any of their statements might be true, they are practically impossible to prove scientifically. Still, I was stuck by a report which concluded that today’s children are significantly more anxious than children in the 1950s. In fact, the analysis showed, normal children aging 9 to 17 exhibit a higher level of anxiety today than children who were treated for mental illness 50 years ago.
  Why are America’s kids, so stressed? The report cites two main causes: increasing physical isolation, brought on by high divorce rates and less involvement in community, among other things and a growing perception that the world is a more dangerous place.
  Given that we can’t turn the clock back, adults can still do plenty to help the next generation cope. At the top of the list is nurturing (培育) a better appreciation of the limits of individualism. No child is an island. Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress.
  To help kids build stronger connections with others you can pull the plug on TVs and computers. Your family will thank you later. They will have more time for face-to-face relationships, and they will get more sleep.
  Limit the amount of virtual (虚拟的) violence your children are exposed to. It’s not just video games and movies; children see a lot of murder and crime on the local news.
  Keep your expectations for your children reasonable. Many highly successful people, never attended Harvard or Yale.
  Make exercise part of your daily routine. It will help you cope with your own anxieties and provide a good model for your kids. Sometimes anxiety is unavoidable. But it doesn’t have to ruin your life.

1.[单选题]What conclusion can be draw from the passage?
  • A.Anxiety, though unavoidable, can be coped with.
  • B.Children’s anxiety has been enormously exaggerated.
  • C.Children’s anxiety can be eliminated with more parental care.
  • D.Anxiety if properly controlled, may help children become mature.
  • 解题思路:主旨题。本文阐述了当代美国孩子所遭受的重大的精神压力,指出了社会根源:诸如个人主义,离婚率高,参加社会活动少,周围社会不安全等社会问题。为帮助孩子摆脱压力,作者提出了面对现实,加强孩子社会联系的培育,及减少暴力浸染机会等若干条措施。最后作者得出结论,压力不可避免,但决不会摧毁我们的生活。A项与此内容相符。
2.[单选题]According to an analysis, compared with normal children today, children treated a mentally ill 50 years ago_____.
  • A.were less isolated physically
  • B.were probably less self-centered
  • C.probably suffered less from anxiety
  • D.ere considered less individualistic
  • 解题思路:细节反面推导题。首段末句说今天正常的孩子,比50年代的被认为是有精神疾病的孩子所具有的焦虑还要多得多,既50年代忧虑比现在少。B项说50年代孩子遭受的忧虑要少,这是对现在忧虑多于50年代的反推理,故C为答案,其余诸项与原文不符。
3.[单选题]The author thinks that the conclusions of any research about people’s state of mind are_____.
  • A.surprising
  • B.confusing
  • C.illogical
  • D.questionable
  • 解题思路:细节题。首段首句,作者对有关人们思想状况研究的结论抱有什么看法呢,深表怀疑。这与D的意思相同,属同义转述的细节题。
4.[单选题]The first and most important thing parents should do to help their children is_____.
  • A. to provide them with a safer environment
  • B.to lower their expectations for them
  • C.to get them more involved socially
  • D. to set a good model for them to follow
  • 解题思路:细节题。第四段阐述当务之急是培养孩子更加懂得个人主义的限度,加强社会的联系,才能保护个人免遭精神压力。C项符合原文。
5.[单选题]What does the author mean when he says, "we can’t turn the clock back" (Line 1, Para.3) ?
  • A.It’s impossible to slow down the pace of change.
  • B. The social reality children are facing cannot be changed.
  • C. Lessons learned from the past should not be forgotten.
  • D.It’s impossible to forget the past.
  • 解题思路:语义题。首段末句说,事实上,分析显示,现在9~17岁正常的孩子,所展示的焦虑,比50年代视为精神疾病的孩子所负载的焦虑要大得多,即过去时代的孩子的焦虑比现在少。第二段分析了原因。第三段,时代不能逆转,我们都得面对现实,不能逃避。B项说孩子所面对的现实不可改变,与原文同义,属同义转述,故B为答案。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:A,C,D,C,B
更多试题库