微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
    Sign, has become a scientific hot button. Only in the past 20 years have specialists in language study realized that signed language are unique--a speech of the hand, They offer a new way to probe how the brain generates and understands language, and throw new light on an old scientific controversy; whether language complete with grammar, is something that we are born with, or whether it is a learned behavior. The current interest in sign language has roots in the pioneering work of one rebel teacher at Gallaudet University in Washington D. C. the world’s only liberal arts university for deaf people.
  When Bill-Stoke went to Gallaudet to teach English, the school enrolled him in a course in signing. But Stoke noticed something odd among themselves students signed differently from his’ classroom teacher.
  Stoke had been taught a sort of gestural code each movement of the hands representing a word in English. At the time, American sign language was thought to be no more than a form of pidgin English. But Stoke believed the "hand talk" his students used looked richer. He wondered. Might deaf people actually have a genuine language? And could that language be unlike any other on Earth? It was 1955 when even deaf people dismissed their signing as "substandard". Stroke’ s idea was academic heresy (异端邪说).
  It is 37 years later. Stoke--now devoting his time to writing and editing books and to journals and to producing video materials on ASL and the deaf culture is having lunch at a cafe near the Gallaudet campus and explaining how he started a revolution. For decades educators fought his idea that signed languages are natural languages like English, French and Japanese. They assumed language must be based on speech, the modulation of space. "What I said." Stoke explains, "is that language is not mouth stuff--it’s brain staff."
1.[单选题]Most educators objected to Stoke’s idea because they thought _____.
  • A.a language should be easy to use and understand
  • B.sign language was too artificial to be widely accepted
  • C.a language could only exist in the form of speech sounds
  • D.sign language was not extensively used even by deaf people
  • 解题思路:细节推论题。问题是大多数教育家反对司托克的观点是基于什么原因。第四段第四句,他们认为语言必须基于“说话”,语言是靠声音来调节的,这与C项的“语言只能以说话声音的形式存在”是同义表达。故C为答案。A,B,D三项在文中未有叙述。
2.[单选题]The present growing interest in, sign language was stimulated by _____.
  • A.a leading specialist in the study of liberal arts
  • B.an English teacher in a university for the deaf
  • C.some senior experts in American sign language
  • D.a famous scholar in the human brain
  • 解题思路:细节题。文章第一段第四句,手势语研究的兴趣源于华盛顿特区加劳德大学一位教聋哑学生英语的教师司托克的研究,这与B项属同义重述,故B为答案。其余诸项文中未涉及。
3.[单选题]According to Stoke, sign language is _____.
  • A.an international language
  • B.an artificial language
  • C.a substandard language
  • D.a genuine language
  • 解题思路:细节题。按照司托克的观点,手势语是什么样的语言昵?依据第三段第三句司托克推测聋哑人的手势语言可能是一种真正的语言,一种与世界上任何语言都不同的语言。第四段第四句又说,司托克认为手势语是跟英语、法语、日语一样的自然语言,与D项相吻合,故答案为D。
4.[单选题]Stoke’s argument is based on his belief that _____.
  • A.language is a product of the brain
  • B.language is a system of meaningful codes
  • C.sign language is derived from natural language
  • D.sign language is as efficient as any other language
  • 解题思路:细节推论题。问题是司托克的论点是依据他的什么信念。Stoke与旧的传统观点之争是手势语是不是真正语言,传统理论认为,语言是以发出声的说话为依据的,不出声算什么语言,Stoke认为,语言是大脑的产物,不是发出声音的口的产物,文章末句阐明了这一点,这就是说出声的话语与手势语都是大脑的产物,故都是语言。故答案为A。
5.[单选题]The study of sign language is thought to be _____.
  • A.an approach to simplify the grammatical structure of language
  • B.an attempt to clarify misunderstanding about the origin of language
  • C.a challenge m traditional views on the nature of language
  • D.a new way to take at the learning of language
  • 解题思路:细节推论题。问题是“手势语的研究被认为是一种什么样的事情”?A项,一种简化语法结构的方法,文中未提及此内容,故A不是答案。B项,试图澄清对语言起源的误解,与文意不符。C项,对语言本质的传统观点的一种挑战。D项,对语言学习所采取的一种新的方法。首段末句提到司托克是一位叛逆教师,末段又提到他进行的是一场革命。因此C项“对语言本质传统观点的一种挑战”,与文章主题相符,故C为答案。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:C,B,D,A,C